Греъм Пол се отказал заради фенски псувни
Греъм Пол се отказал заради фенски псувни / netinfo
Вече бившият топ рефер на Англия Греъм Пол призна, че се е отказал от съдийската професия, заради нападки от страна на фенове след Световното първенство през 2006 година.

Пол преживя доста неприятни моменти след мача Австралия – Хърватия, когато забрави да изгони Йосип Симунич, въпреки че му бе показал цели три жълти картона.

„Така и не успях да измия този срам от името си,” заяви 43-годишният Пол пред ББС.

Той продължи и обвини още мениджъра на Челси Жозе Моуриньо в „непрекъснати и обидни персонални коментари” за него и сър Алекс Фъргюсън.

Въпреки че Пол не посочи точно кои коментари на Моуриньо има предвид, добави: „Той знае какво ми е казал и думите му бяха много обидни. Бях шокиран, а той осъзна, че е отишъл твърде далеч. Затова сам си излезе и отиде на трибуните, преди аз да го изгоня.”

Това е поредният епизод на сагата между Челси и Пол, като преди това от клуба се оплакаха от рефера, че е изгонил нарочно и напълно умишлено капитана Джон Тери при поражението от Тотнъм през ноември.

„Ако съм сгрешил, когато изгоних Джон Тери, значи съм сгрешил, и съм направил сериозна грешка,” призна Пол. „Но всичко, което се изля по мой адрес след това, и твърденията, че просто съм искал да дам урок на Челси, това ме нарани много.”

Пол разкри, че непрекъснато е имал проблеми след грешката със Симунич на Световното първенство.

„Хората непрекъснато питат – как, по дяволите, става така, че ти все още свириш. Защо, не ти ли е гадно, когато 60000 души крещят – реферът е курва?,” продължи Греъм Пол.

„Ами ние се опитваме да се разделим от тази действителност, не си мислим за себе си като „реферът е курва” или „кой е идиотът в черно”. Аз знам, че това не е лично, затова не ме интересува.”

Пол заяви още: „Този сезон почти всички на стадиона скандираха „World Cup and you've f***** it up” (Световната купа – ти я прецака!)

„Това вече е трудно за преглъщане, защото знаеш, че е истина. Това направи толкова труден сезона за мен.”

„Това ми отне удоволствието от работата като рефер и ме накара да взема решението да се откажа,” завърши Пол.