Греда за Барселона и Реал докосва титлата
Греда за Барселона и Реал докосва титлата / netinfo
В мач от 31-я кръг на Примера дивисион Барселона и Хетафе завършиха 0:0 и по този начин каталунците се отказаха от борбата за титлата, която за втора поредна година ще отиде в Реал Мадрид, който води с по седем точки пред Виляреал и „синьо-червените”.

Барселона имаше преимущество в целия мач срещу Хетафе, но нападателите на каталунците имаха мал шанс пред вратата на отбора от Мадрид.

В 14-та минута Милито имаше възможност да разстреля аржентинския вратар на Хетафе Пато Абондансиери, но стражът се намеси по невероятен начин и изби топката.

Само две минути по-късно Боян Къркич подаде на Анри, който продължи към Шави, а той намери Самуел Ето’о, който стреля, но уцели лявата греда на вратата на Абондансиери.

До края на първото полувреме домакините имаха още няколко опасни положения, но те бяха пропилени от Ето’о, Къркич, Анри и Иниеста.

В 53-та минута влезлият като резерва Джовани дос Сантос имаше идеален шанс да отбележи гол, но неговият удар срещна гредата на вратата на Хетафе и топката излезе в аут.

В 68-та минута Силвиньо центрира в наказателното поле на Хетафе, където Гудьонсен свали топката към Шави и той стреля, но кълбото срещна за трети път дясната греда на вратата на Пато Абондансиери.

Седем минути по-късно Гудьонсен излезе на добра позиция срещу аржентинския вратар на Хетафе, след което исландецът стреля опасно, но Пато отново с блестяща изява изби топката.

В края на мача феновете на Барселона развяваха бели кърпички в протест на случващото се на „Ноу Камп”.

След това равенство Барса остана на трето място и се сбогува с надеждите си да спечели титлата в Примера дивисион.