Гибона: Световната лига пречи
Гибона: Световната лига пречи / netinfo
„Световната лига пречи за нормалната подготовка за Летните олимпийски игри в Пекин”, сподели за Гонг капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов.

„Американците ми казаха, че пътуването им до България е било убийствено и са запазили звездите си, тъй като Америка е в една часова зона с Бразилия, където са финалите”, каза Гибона преди двубоите със Щатите, с които приключва участието ни в Световната лига през тази година.

„Мачовете ни в петък и събота ще бъдат тежки, защото и младите ни противници ще искат да се докажат. САЩ играе добре и без двама-трима от основните си играчи.”

„За да изработим нашата тактика изчакваме да видим в какъв състав ще дойдат. В момента сме уморени, но целта е да сме добре в Пекин. Заради публиката, името и престижа ще гоним две победи.”

„Финалната шестица на Световната лига е по-удобна за американците заради часовата зона. Много тимове не искаха да участват там. Крайният ефект на нашата подготовка не е за мачовете с Финландия и САЩ, а за Пекин.”

„Ние сме еднакво „глупави” като италианците. Пекин е несравним с Рио. За разлика от другите отбори, ние почнахме да играем още през май, тъй като за един месец още тогава изиграхме десет мача.”

„Бразилия има амбиция да спечели домакинската Световната лига. В Русия властва грандоманщината да се спечели всичко, което може. Сборная обаче има по две-три равностойни смени за всеки играч, а ние си пазим играчите”, коментира още Пламен Константинов за Гонг.