Георги Пеев: Няма да изхвърля медала за второто място
Георги Пеев: Няма да изхвърля медала за второто място / netinfo
Българският полузащитник Георги Пеев отбеляза значимостта на постигнатото от Амкар Перм през изминалия сезон в Русия и най-вече стигането до финала в турнира за Купата на страната, който обаче тимът загуби от ЦСКА Москва след изпълнение на дузпи. Той побърза да окуражи своите съотборници, сред които са и Мартин Кушев и Захари Сираков.

- Георги, справедливо ли е това, че финалният мач за Купата на Русия се проведе в града на единия от клубовете?

- Разбира се, че ние се чувствахме като гости на стадиона на Локомотив. Справедливо би било да играем на неутрален терен в друг град, но все пак благодаря на феновете за страхотната атмосфера.

- Как се чувствахте след дузпите?

- Съжаляваме, че загубихме. Водихме с 2:0, но не успяхме да удържим предимството си. ЦСКА е класен тим. След допуснатия гол се отпуснахме, а трябваше да играем по-добре.

- Какво ви каза треньора Миодраг Божович?

- Не се е карал. Каза ни, че не бива да униваме.

- Доволен ли сте от целия цикъл на Амкар?

- Няма да си изхвърля медала за второто място. Стигането до финала е чудесен резултат, голямо постижение.

- Каква е оценката ви за феновете?

- Трябва да кажем огромно благодаря на привържениците ни, които ни подкрепяха. Разбира се, не е приятно, че загубихме. Може би е по-добре да спечеш утешителния мач за третото място, отколкото да загубиш финала.

- Това, че дузпите трябваше да се вкарват на вратата, зад която стояха феновете на ЦСКА оказа ли ви влияние?

- Не особено. Ако те трябваше да вкарват в срещуположната врата, феновете също щяха да викат и да им пречат да изпълняват наказателни удари.