Генков се развихри срещу Спартак и им наниза два гола
Генков се развихри срещу Спартак и им наниза два гола / netinfo
В мач от 5-я кръг на руското първенство Динамо победи с 4:3 като домакин Спартак в първото московско дерби за сезона.

Българският нападател Цветан Генков се представи отлично и отбеляза два гола и игра до 68-та минута, когато бе сменен от Климавичюс.

Домакините поведоха още в 15-та минута, след като Комбаров проби в наказателното поле на гостите и стреля опасно, но Плетикоса изби топката, след което последва добавка от страна на Цветан Генков, който прати топката в мрежата на Спартак.

В 16-та минута гостите успяха да изравнят, след като Бистров се оказа очи в очи с вратаря на Динамо Шунин и нападателят на Спартак с техничен удар простреля вратаря на Динамо.

В 32-та минута Семшов подаде много добре към бразилеца Дани, който бе оставен сам в наказателното поле на Спартак и с хубав и прецизен удар направи резултата 2:1.

В първата минута от даденото от съдията продължение на първото полувреме звездата на гостите Павлюченко бе изгонен за втори жълт картон, след като удари с лакът в лицето Фернандес.

В 65-та минута Павленко изпълни по чудесен начин пряк свободен и не остави никакви шансове на вратаря на домакините Шунин и по този начин изравни резултата.

Само 120 секунди по-късно Генков се откъсна от отбраната на Спартак и направи за смях вратаря Плетикоса, като отбеляза втория си гол в срещата и даде аванс на Динамо в резултата. Това е третото попадение на бившия футболист на Локомотив София от началото на руското първенство.

В 70-та минута бразилецът Дани с хубав изстрел отбеляза своя втори гол в срещата, след като не остави никакви шансове за хърватския страж на гостите.

В 78-та минута след разбъркване в наказателното поле на Динамо, Велитон се оказа най-съобразителен и направи загубата на Спартак Москва по-почетна.

След тази победа Динамо се намира на второ място във временното класиране с 13 точки и само на две от лидера Рубин Казан.