Еньо Кръстовчев: На Левски трудно се отказва
Еньо Кръстовчев: На Левски трудно се отказва / netinfo
Не са много футболистите, които дебютират в Левски с гол. При това – победен. Такъв е случаят с Еньо Кръстовчев. Той дойде на „Герена” малко преди началото на пролетния полусезон от тима на Марек. В двубоя срещу Вихрен на стадион „Георги Аспарухов” Кръстовчев влезе като резерва в 52-ата минута на мястото на Зе Соарес и само 12 минути по-късно отбеляза единственото и победно попадение за „сините”. Публиката на Левски прояви още от самото начало симпатия към Еньо и постоянно го аплодира, когато е на терена. Единственият проблем пред младия нападател е, че не проведе подготовка със „сините”, което му пречи да е в максимална кондиция. Въпреки това Кръстовчев се включи добре в колектива, а фиестата му на стадиона в Дупница накара много фенове да го нарекат „Господин 4 гола”.

Eньо Кръстовчев бе любезен да сподели пред списание „Само Левски” своите впечатления от новия си клуб.

- Еньо, как би оценил трансфера си в Левски – като щастливо стечение на обстоятелствата или като нормална и логична стъпка в развитието на прогресиращ футболист като теб?

- Знам ли, за мен се зашумя сериозно в началото на годината. С президента на Марек Йордан Андреев имахме разминавания в позициите. Той искаше да подновя договора си с клуба от Дупница, но аз не желаех. От Левски проявиха желание да ме купят и се радвам, че се стигна до трансфер. И че подписах точно със „сините”.

- Остана впечатлението, че всичко се разви доста бързо?

- Контактът се осъществи чрез моите мениджъри – Емил Данчев и Петър Миладинов. Те ме информираха за интереса на „сините”. Нещата наистина се развиха бързо – за по-малко от пет дни.

- Имаше ли някакво колебание от твоя страна?

- Абсолютно никакво. Веднага приех, щом ми казаха, че Левски иска да ме притежава. На този клуб не се отказва и съм много щастлив, че вече съм част от него.

- Какво бе първото ти впечатление?

- Преди да дойда на „Герена”, не съм имал и представа за това как се работи тук. Впечатлен съм от професионализма. Знаете, че бях и в Литекс. Разликата е огромна и просто няма място за сравнение. На „Герена” се работи професионално на всички равнища.