Далас с победа като гост на Ню Йорк Рейнджърс
Далас с победа като гост на Ню Йорк Рейнджърс / netinfo

С гол на Майк Модано в третия период Далас Старс победи като гост с 2:1 Ню Йорк Рейнджърс. Двубоят бе завръщане в зала Медисън Скуеър Гардън за Шон Ейвъри, но този път с екипа на Далас. Ейвъри премина от Ню Йорк при "звездите" със свободен трансфер през лятото.

Нападателят бе освиркван през целия мач от феновете на Рейнджърс. Това не попречи на Ейвъри да отпразнува успеха си за Далас, като след мача заведе целия отбор на вечеря. "Забавлявам се с освиркванията също толкова, колкото и с аплодисментите. Ето кое е великото на тази зала", каза Ейвъри.

Вратарят на Далас Марти Турко спаси 28 удара и също допринесе за втората победа на Далас за сезона. Загубата пък задълбочи кризата в тима на Рейнджърс, който има пет поредни поражения от началото на кампанията.

Далас изпитваше сериозни проблеми в защита, като инкасира най-много голове в първите си пет мача - 23. Срещу Рейнджърс обаче хокеистите на Далас демонстрираха отлични действия в отбрана и това се оказа решаващо за успеха им. Маркус Наслунд вкара за Ню Йорк още в самото начало на мача, но Брендън Мороу изравни за Далас през втората третина, а Майк Модано донесе победата за гостите с попадението си в края на срещата.

В друга среща от тази нощ Питсбърг победи Бостън с 2:1 след дузпи. Евгений Малкин донесе победата за "пингвините", като реализира втория допълнителен наказателен удар. Преди това Фил Кесъл вкара за Бостън от първия опит при дузпите, а Петър Сикора изравни за Питсбърг с втория удар.

Това беше четвърти мач за Питсбърг с продължения от седем двубоя този сезон. Монреал записа пета поредна победа след успех с 3:1 над Флорида. Френсис Буилон отбеляза решителното попадение за канадците в третия период при дебютния си сезон в НХЛ.

Саку Койву записа точка номер 600 в кариерата си, като се разписа в трети пореден мач, а Томаш Плеканец вкара 21 секунди преди края. Райън Смит вкара два гола, а Милан Хейдук се разписа в шести пореден мач за победата на Колорадо с 4:3 над Лос Анджелис.

Дейвид Джоунс отбеляза първия си гол за сезона за Колорадо, като с това увеличи на 15 броя на играчите, които са се разписвали за Лавината през първата седмица на новия сезон и по този показател Колорадо е на първо място в лигата.