Цветан Генков – 4 гола за 1151 минути, Димитър Макриев - 2 гола за 460 минути
Цветан Генков – 4 гола за 1151 минути, Димитър Макриев - 2 гола за 460 минути / LAP.bg

Централните нападатели на Левски очевидно изпитват трудности пред противниковата врата. Статистиката може в някаква степен да отговори на въпроса, дали са в криза Цветан Генков и Димитър Макриев, които бяха привлечени през лятото с големи надежди...

От началото на шампионата Цветан Генков записа 14 мача, в който се разписа 4 пъти. Минутите зад гърба на Генков са точно 1151.

Димитър Макриев е в ролята на резерва, като само два пъти е изпитал радостта от гола...“Жертви“ на Макриев са Пирин Гоце Делчев – абсолютният аутсайдер в първенството.

Ако си направим труда да сметнем, на колко минути бележат гол Генков и Макриев, резултатите са притеснителни. Генков поразява противниковата мрежа на всеки 287 минути. Макриев се разписва средно на всеки 230 минути.

В последните четири срещи на „сините“ не се е разписвал и голмайсторът на тима Гари Родригес. Холандецът все пак може да се похвали с осем гола за първенство. За последно националът на Кабо Верде видя името си на таблото в двубоя срещу Пирин Гоце Делчев на 3-и ноември.

С оглед тази статистика ще е любопитно, кой ще води нападението на Левски срещу Любимец – удобен съперник за подобряване на статистиката. Съвсем друга тема е следващият мач, в който опонент на Левски ще е шампионът Лудогорец.