ЦСКА и Славия с четири гола в (не)приятелски мач
ЦСКА и Славия с четири гола в (не)приятелски мач / Sofia Photo Agency

ЦСКА и Славия не успяха да се победят в контрола – 2:2, играна на базата на „червените” в Панчарево. Въпреки че идеята бе за приятелски мач, срещата не мина и без жертви.

Двубоят обаче бе ключов и поради факта, че „армейците” изпробваха и нов ганайски футболист, минал преди това и през „белите”, чийто мениджър е популярният в българския шоубизнес Кофе Бабоне. Участие в спаринга взе и Владо Манчев, който все още не е парафирал договора си.

Мачът започна вихрено, като още в 24-та секунда падна първото попадение. Влади Златинов центрира отдясно, Зе Руи бе оставен непокрит в наказателното поле и от воле разстреля Данчо Господинов за 1:0.

Няколко минути още обаче бяха нужни на двата отбора, за да вдигнат здраво градуса. Голмайсторът Зе Руи бе фаулиран от Мартин Керчев, съдията обаче не отсъди нарушение, с което си навлече гнева на Зе Руи. В този момент Керчев си позволи да нарече футболиста на ЦСКА „Мангал”, поради което нервите на голмайстора не издържаха и тръгна да иска обяснение от играча на Славия. На помощ му се притече Маркиньос и в крайна сметка съдията показа червен картон на Зе Руи и жълт на Керчев.

В 22-та минута Влади Златинов се почувства зле, прилоша му на терена и се наложи да му се окаже лекарска помощ. След това и той напусна терена, заменен от Ели Маркес.

Малко преди края на първото полувреме падна и втория гол – центриране отдясно на Мартин Керчев, бе засечено от Николай Петров за 1:1.

В 64-та минута Да Коща асистира на Гунлаугсон за 2:1. Последният гол пък бе дело на Мартин Керчев в 84-та минута, след невероятен пропуск преди това на Тодор Колев.

Две минути по-рано обаче Дениран Ортега фаулира лошо Ели Маркес в наказателното поле, като го удари с коляно в главата. Футболистът на ЦСКА получи спешна медицинска помощ от двата лекарски екипа, а след края на мача бе повикана линейка, която да го откара в болница, тъй като състоянието на Маркес изглежда много тежко.