Черно море лидер в А група след равен с Ботев
Черно море лидер в А група след равен с Ботев / netinfo
Ботев и Черно море завършиха наравно 2:2 в мач от 3-тия кръг в А група. Едната точка се оказа много ценна за „моряците”, които излязоха поне временно на първо място с 7 точки от 3 мача. Ботев пък записа първа точка след 2 поредни загуби.

Саидходжа откри резултата в 21-вата минута, след като се възползва от пас на Аврамов и излезе сам срещу Илчев.

В 33-тата минута обаче Черно море възстанови статуквото. Алекс стреля от пряк свободен удар, Станев не успя да улови топката, която попадна в Миро Манолов и за нападателя остана само да я вкара във вратата.

Гостите успяха напълно да обърнат резултата в 57-мата минута, когато новото попълнение на тима Фернандес вкара за 2:1. Георги Илиев подаде към нападателя, който излезе сам срещу Станев и от точката на дузпата прати топката за втори път в мрежата на Ботев.

Крайният резултат бе оформен в 78-мата минута с второто попадение на Саидходжа. След контраатака на Ботев, Тимонов подаде на Манчев, който центрира към голмайстора. Саидходжа пое топката и с прецизен изстрел възстанови равенството.

До края на мача отново Саидходжа и Тимонов можеха да донесат победата за „канарчетата”, но защитата на Черно море се справи и с двете ситуации и така двата отбора поделиха по една точка.