Берое победи Спартак и се отдалечи от зоната на изпадащите
Берое победи Спартак и се отдалечи от зоната на изпадащите / netinfo
Берое победи Спартак Варна с 1:0 в мач от 22-рия кръг на българската А група. Двубоят бе очакван с голям интерес, тъй като преди двубоя двата отбора бяха с равен брой точки в близост до зоната на изпадащите.

Домакините от Берое, които през седмицата отстраниха ЦСКА за купата, откриха резултата още в 13-тата минута на мача. Домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар отдясно на наказателното поле на Спартак. Даниел Митев центрира към Ваня Дзаферович, той стреля с глава, но вратарят Цанков изби удара му, топката обаче попадна във връхлитащия Боян Тръкуля и тоя прати във вратата на гостите.

До края на двубоя и двата отбора имаха по няколко добри положения за гол, но до ново попадение не се стигна. Краен резултат 0:0.

Берое се изкачи на 11-та позиция и се отдалечи на 5 точки от зоната на изпадащите. Спартак Варна остава 13-ти и е само на 2 точки от фаталното 14-то място, на което в момента се намира Рилски спортист.

След края на двубоя на стадиона са се разиграли неприятни сцени. Хора от агитката на гостите са нахлули на терена и са се сбили с фенове на Берое. Няколко човека са пострадали, преди охраната на двубоя да овладее ситуацията.

Още спортни новини в Gong.bg