Баждеков: Поканата от Г-14 е гордост и задължение
Баждеков: Поканата от Г-14 е гордост и задължение / netinfo
Изпълнителният директор по финансовите въпроси в Левски Константин Баждеков не скри задоволството си от поканата, която „сините” получиха от Г-14.

Левски ще стане пълноправен член на организацията, която ще наброява 40 европейски клуба.

„На 13 и 14 ноември в Брюксел ще се приемат новите членове на Г-14. За наша радост и гордост Левски получи покана и ще бъде асоцииран като пълноправен член. Поканата е изпратена лично до г-н Батков, освен това получихме и материали по комплексите критерии чрез, които са подбирани клубовете. Това е една достатъчна оценка за клуба и работата на всички през последните няколко години. Левски съумя да защити, както своя имидж, така и този на България. В Г-14 има страни, които изобщо нямат участници. Русия има един представител в лицето на ЦСКА Москва, който ще бъде приет заедно с нас. Сега се поканени и по един представител на Гърция и Турция”, обясни развълнуваният Константин Баждеков.

„На този етап не мога да кажа точно в какво ще се изразяват привилегиите и интересите, които Левски ще получи с влизането си в Г-14. Дори и да няма други привилегии само оценката, която получихме да сме равноправен член с такива водещи клубове е достатъчна. Това е много престижно постижение”, продължи финансистът на „сините”.

„Надявам се, че не само с тази покана, но и с бъдещето си представяне Левски ще защити членството си в тази структура. Това задължава, както нас ръководителите, така и футболистите и всички хора, които работят за клуба”, заяви Баждеков.

„Тази оценка, която получихме ни кара да продължаваме да доказваме, че Левски е най-добрият български клуб”, каза изпълнителният директор на шампиона.

Константин Баждеков разясни, че участието в Г-14 е една огромна реклама за Левски. „Сините” ще фигурират във всички издания на мощната организация.

„Участието ще има и финансови измерения. Ще има и привилегии, които ще се отразят на Левски в бъдеще”, изрази задоволство Баждеков.

Левски ще плаща и символичната сума от 10 хиляди евро за участието си като пълноправен член в Г-14.