Ако няма бърз фалит, ЦСКА обмисля оттегляне
Ако няма бърз фалит, ЦСКА обмисля оттегляне / DarikNews.bg, архив

От ЦСКА обмислят да оттеглят доброволно членството си от Българския футболен съюз, ако опитът за бърз фалит не бъде приет от съда. Това съобщи вчера "Спортно шоу Гонг".

Бъдещето на "червения" клуб е неясно. Автентичното дружество се намира в производство по несъстоятелност, а преди няколко дни новоучреденият от Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиан Инджов - ФК ЦСКА 1948 стартира изкупване на Литекс. Ловешкият тим се състезава през пролетния дял на шампионата в Б група по административни причини. Отборът бе изваден от А група, след като напусна терена по време на мача с Левски в края на 2015 г.

Новото дружество ПФК ЦСКА е факт, Стоичков участва

Планът на Ганчев минава през бърз фалит на настоящото дружество и преименуване на Етрополе и Литекс на ЦСКА. Съдът обаче вече отхвърли един подобен опит на "червените", а до края на тази седмица Софийският градски съд ще трябва да се произнесе по новата молба на "армейците" за фалит.

По информация на Гонг и Дарик, ако и в този случай тимът от Българска армия "удари на камък", ЦСКА ще подаде молба за излизане на сегашното дружество от структурите на БФС с аргумента, че е влязъл доброволно и може да напусне по този начин.

Васил Божков е готов с оздравителен план за ЦСКА

На 7 юни пък ще стане ясен броят на отборите в А група (най-вероятно 12) и форматът на шампионата. При положение, че някое от дружествата ЦСКА получи право да играе в А група, скоростно ще бъде променена бройката на 14 отбора, като в последния момент ще бъде поканен още един тим, държан като резерва.

Извън варианта с оздравяване на ЦСКА, държавата и УЕФА ще имат последната дума относно задълженията на "червените" към държавата и кредиторите.