Агент на Ми5 подаде оставка, жена му участвала в оргията с Моузли
Агент на Ми5 подаде оставка, жена му участвала в оргията с Моузли / netinfo

Агент на британските секретни служби Ми5 бил принуден да си подаде оставката, след като станало ясно, че е косвено свързан със сексскандала с Макс Моузли.

Основната причина за тази мярка е, че съпругата на въпросния агент е била една от тези пет проститутки, които бяха заснети в оргия, основна роля в която игра президентът на ФИА.

Моузли смята, че този скандал е имал за цел да го дискредитира, с цел да бъде отстранен от поста шеф на Автомобилната асоциация.

От своя страна, от Ми5 побързаха да се разграничат от случилото се. От секретните служби вече обявиха, че нямат нищо общо със сексскандала и затова се е стигнало до отстраняването на въпросния агент.

„Всякакви предположения, че службата е участвала в организацията на този скандал, са пълни глупости”, заяви пред Sunday Times представител на Ми5.

В началото на месец април таблиодът News of the World публикува видеоклип на оргия с дейното участие в нея на Макс Моузли и пет проститутки, което придоби широк международен отзвук, а поста на потърпевшия бе сериозно разклатен.