Дигиталният портфейл регистрира над 100 хил. изтегляния и над 500 позитивни отзива в официалния магазин за приложения на Androi
Мобилното приложение на Settle за Android оглави класацията на най-предпочитаните безплатни мобилни приложения в категория финанси в GooglePlay за България. От началото на предлагането на дигиталният портфейл на Settle, в официалния магазин за приложения на Android, до сега са регистрирани над 100 хил. изтегляния и над 500 позитивни отзива от потребители, които вече са доверили всекидневните си разплащания на приложението.

„Основната цел на Settle е да предоставя удобни решения за разплащане, достъпни за всички.. Средствата на потребителите са напълно защитени , с регулация от норвежките органи за финансов надзор. Вярвам, че високото ниво на сигурност е един от определящите фактори, благодарение на които печелим толкова бързо доверието на хиляди български потребители. Също така, за разлика от повечето дигитални портфейли, Settle не изисква предварително зареждане на специална сметка. Ние не налагаме на потребителите такси за това, че теглят или използват Settle, нито пък ги обвързваме и натоварваме с това да влагат средства в поддържането на още една карта“, сподели Детелина Момчева, икономически директор на Settle България и добави: „Изключително горди сме със създадените локални партньорства и екипът, който успяхме да изградим в България. Всеки успех, който постигаме е благодарение на хората, които всекидневно работят за надграждането и развиването на Settle, така че да бъде водещата платформа за мобилни разплащания.“

Преди по-малко от два месеца, пионерът в мобилните разплащания, Settle отпразнува първата годишнина от стъпването си на българския пазар. Още в началото на позиционирането си в България, компанията сподели своята основна мисия, а именно изграждането на полезни връзки между бизнеса и хората, предоставяйки им един по-евтин, по-удобен и по-бърз начин за безкасово разплащане. Година по-късно, Settle вече успешно предоставя възможност на хиляди потребители и бизнеси в България да изпращат и получават пари както в страната, така и от още 27 държави в Европа.За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства, с които да подпомогне развитието на всеки отделен пазар. Всяко едно от десетките реализирани партньорства на компанията в България за изминалата година е спомогнало значително за успешното развитие и впечатляващите резултати, които норвежката платформа за мобилни разплащания реализира на българския пазар.

За Settle

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса.

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

Settle е достъпен на 28 пазара в Европа, като разчита на местни партньорства. Местните дружества помагат на Settle да достигне до хората и бизнеса в цяла Европа.

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговия от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия, компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.