Блендерът е малък уред, който помага много в кухнята. Той е истинска подкрепа за готвача, гарантиращ невероятни резултати, защото улеснява процеса на работа. Изключително практичен и бърз е в приготвянето на различни ястия, смути рецепти и др. Подпомага постигането на желаната консистенция и затова е правилен избор във всяка кухня. Използването на такъв тип кухненска техника спестява много време и усилия в кълцането и смилането на различни по вид съставки, поради което е предпочитан от всеки професионален или домашен готвач.
За какви ястия е нужен блендер
Блендерът обикновено се използва за приготвянето на различни видове смути, бебешки пюрета или каши, разядки, напитки, сосове, коктейли и много други рецепти. Неговите остриета ускоряват процеса на нарязване на продуктите до хомогенна смес и приготвянето на желаните ястия е много лесно, бързо и удовлетворяващо.
При някои рецепти използването на такъв уред е задължително. Приготвянето на домашна майонеза би било невъзможно без него, както и някои десерти, сокове, хумус и дори натрошаване на лед. Постигането на мека консистенция на сместа се получава перфектна с този уред само с няколко завъртания на остриетата. Може да добавяте вода, мляко, олио, за да постигнете желания резултат. Какви видове има
Блендерите са иновация, която носи много ползи и с нея готвенето е удоволствие. Използването на тези уреди спестява много време, лесно е, интересно е и е приятно. Всеки трябва да пробва да приготви някое интересно смути или супа и да се наслади на удобството, което един такъв кухненски помощник осигурява.
Има различни видове:
Каква е разликата между блендер, чопър и пасатор
Този уред се различава от пасатора и чопъра главно по начина на обработка на храната и това до какъв финален вид я нарязват остриетата.
Блендерът има функцията да блендира и да превръща дадените продукти във вид на пюре и мека емулсия, докато чопърът нарязва по-големите парчета продукти на по-малки, които на по-късен етап могат да се добавят към различни салати, ястия, десерти и др. Пасаторът от друга страна може да смесва и течни с твърди храни за смилане и пасиране и впоследствие превръща продукта в по-наситена и хомогенна смес.
Как да изберем блендер
При избирането на хубав уред е много важно да се имат предвид няколко неща, които са много важни:
какви са характеристиките му – дали е лесно преносим и удобен при готвене. Добре е да кълца, смила, пасира, смесва, за да е практичен във всеки един етап от готвенето;
каква е мощността му – преносимите модели обикновено са с мощност 350 W, а по-големите могат да достигнат и 1200 W;
какви са остриетата – важно е те да са от неръждаема стомана и с качествен произход, което ще допринесе за по-дълъг експлоатационен период;
каква е ергономичността – добре е употребата на уреда да е лесна дори и в малки ръце, захватът да е стабилен и да не предполага евентуално хлъзгане;
марката – водеща характеристика за качеството на един продукт е именно тя. Марки като Tefal, Braun, Smeg, Muhler, Philips, Homa, Sencor, Cecotec неоспоримо са отличен избор в търсенето на подходящ и качествен блендер.
От магазин Ozone.bg съветват, когато избирате подобен уред, да се спрете на такъв с различни скорости и функции, така че да бъде добър помощник в кухнята при приготвяне на всяка желана, вкусна и интересна рецепта.
За какви ястия е нужен блендер
Блендерът обикновено се използва за приготвянето на различни видове смути, бебешки пюрета или каши, разядки, напитки, сосове, коктейли и много други рецепти. Неговите остриета ускоряват процеса на нарязване на продуктите до хомогенна смес и приготвянето на желаните ястия е много лесно, бързо и удовлетворяващо.
При някои рецепти използването на такъв уред е задължително. Приготвянето на домашна майонеза би било невъзможно без него, както и някои десерти, сокове, хумус и дори натрошаване на лед. Постигането на мека консистенция на сместа се получава перфектна с този уред само с няколко завъртания на остриетата. Може да добавяте вода, мляко, олио, за да постигнете желания резултат. Какви видове има
Блендерите са иновация, която носи много ползи и с нея готвенето е удоволствие. Използването на тези уреди спестява много време, лесно е, интересно е и е приятно. Всеки трябва да пробва да приготви някое интересно смути или супа и да се наслади на удобството, което един такъв кухненски помощник осигурява.
Има различни видове:
- нутри – за максимално извличане на хранителни вещества от продуктите. Различните смутита вече не представляват проблем, защото трябва само да добавите нужните съставки и да завъртите капачката;
- мини – в малък и компактен размер с цел удобство. Можете лесно да го пренасята и да си правите различни сокове, коктейли, пюрета, където и да се намирате;
- с кана, която се сглабя към него – подходящ за приготвяне на различни супи, шейкове и др. Може да добавяте различни съставки, докато уредът е в работен режим.
Каква е разликата между блендер, чопър и пасатор
Този уред се различава от пасатора и чопъра главно по начина на обработка на храната и това до какъв финален вид я нарязват остриетата.
Блендерът има функцията да блендира и да превръща дадените продукти във вид на пюре и мека емулсия, докато чопърът нарязва по-големите парчета продукти на по-малки, които на по-късен етап могат да се добавят към различни салати, ястия, десерти и др. Пасаторът от друга страна може да смесва и течни с твърди храни за смилане и пасиране и впоследствие превръща продукта в по-наситена и хомогенна смес.
Как да изберем блендер
При избирането на хубав уред е много важно да се имат предвид няколко неща, които са много важни:
какви са характеристиките му – дали е лесно преносим и удобен при готвене. Добре е да кълца, смила, пасира, смесва, за да е практичен във всеки един етап от готвенето;
каква е мощността му – преносимите модели обикновено са с мощност 350 W, а по-големите могат да достигнат и 1200 W;
какви са остриетата – важно е те да са от неръждаема стомана и с качествен произход, което ще допринесе за по-дълъг експлоатационен период;
каква е ергономичността – добре е употребата на уреда да е лесна дори и в малки ръце, захватът да е стабилен и да не предполага евентуално хлъзгане;
марката – водеща характеристика за качеството на един продукт е именно тя. Марки като Tefal, Braun, Smeg, Muhler, Philips, Homa, Sencor, Cecotec неоспоримо са отличен избор в търсенето на подходящ и качествен блендер.
От магазин Ozone.bg съветват, когато избирате подобен уред, да се спрете на такъв с различни скорости и функции, така че да бъде добър помощник в кухнята при приготвяне на всяка желана, вкусна и интересна рецепта.