НДСВ дадоха места на Българските зелени в листите си
НДСВ дадоха места на Българските зелени в листите си / cнимкa: Sofia Photo Agency
НДСВ дадоха места на Българските зелени в листите си
20349
НДСВ дадоха места на Българските зелени в листите си
  • НДСВ дадоха места на Българските зелени в листите си

НДСВ дава места в листите си за парламентарните избори на партията на Българските зелени, стана ясно след заседание на политическия съвет на жълтите. Хората на Александър Каракачанов и Трифон Грудев ще имат водаческото място в Бургас. Жълтата листа там ще се оглавява от Иван Мънков.

На изборите през 2005 г. водач в морския град беше Соломон Паси, който на този вот ще оглави партийната листа в Хасково, където ще бъде и мажоритарен кандидат. Гергана Паси ще води партията в Смолян.

В НДСВ си поставят за цел в следващия парламент да имат минимум 20 народни представители, съобщиха пред журналисти заместник-председателят на партията Милен Велчев и говорителят Станимир Илчев, които са съответно мажоритарен кандидат и водач на пропорционална листа в Пловдив и мажоритарен в Благоевград.

„Решихме да разширим подкрепата за НДСВ, привличайки доказалите се на предишни избори Българските зелени, които са резултат от скорошно обединение на две партии. Тези две партии на местните избори през 2007 г. заедно са взели за партийните си листи 53 000 гласа", заяви Велчев. Станимир Илчев каза: „Когато преди месец правихме заявка, ме иронизираха, а сега какво се оказа след европейските - че наистина е било излишно да се замеряме с прогнозни цифри".