Над 40 нелегални мигранти са открити в склад до София, научи NOVA

Припомняме, че от тази сутрин има нова масирана акция на МВР срещу каналджиите в страната. След като миналата седмица униформените удариха т.нар. хавалари, днес действията са насочени срещу самите каналджии.

МВР с акция срещу каналджиите в страната

Целта е да се пресече престъпната дейност на групи лица, за които има информация, че активно участват в организирането на незаконния трафик.

Акцията е разпоредена, след като министър Калин Стоянов нареди да се активизира работата по противодействие на нелегалната миграция. В нея участват сили на ГДНП, ГДБОП,

Гранична полиция, областните дирекции и СДВР. Тя е под ръководството на прокуратурата.

Около 10 мигранти са задържани край пътя в микробус на изхода на село Лозен, предаде репортер на БГНЕС.

Микробус е бил спрян от полицията на изхода на селото за АМ „Тракия“. Мигрантите са задържани и чакат да бъдат отведени в районното управление. Те са млади хора под 30-годишни.

По-рано днес при акция на МВР бяха задържани над 40 мигранти в склад в София. Задържани са и трима души за участие в трафика. Тази сутрин започна акция на МВР в цялата страна срещу каналджийството. Акцията е разпоредена, след като министър Калин Стоянов нареди да се активизира работата по противодействие на нелегалната миграция.

В нея участват сили на ГДНП, ГДБОП, Гранична полиция, областните дирекции и СДВР. Тя е под ръководството на прокуратурата.