Звезди станаха част от SOS семейни спонсори
Звезди станаха част от SOS семейни спонсори / netinfo

Седем от най-обичаните български звезди станаха първите регистрирали се за SOS семейни спонсори. С това организаторите от SOS Детски селищаБългария дадоха старта на Националната кампания за набиране на SOS семейни спонсори „Приказка без край“.

Сред лицата на кампанията са Силвия Лулчева, Гала, Илиана Раева, Елена Петрова, Наталия Симеонова, Део и Иван Бедров, които отправиха апел към всички да станат SOS семейни спонсори и да помогнат на много деца да растат щастливо и да получат шанс за добро бъдеще.

Част от кампанията е и уникална аудио-версия на приказката „Трите прасенца“, която Иво Инджев, Драгомир Симеонов, Гурко от „Анимационерите”, Димитър Павлов и Татяна Лолова записаха за всички, които ще последват примера им и ще се ангажират с каузата да помагат на децата.

Основната цел на кампанията е набиране на SOS семейни спонсори, които да помагат на семействата в SOS детските селища с постоянни месечни дарителски вноски. Семеен спонсор може да стане всеки, който се регистрира на сайта на сдружението www.sosbg.org или на телефон 02/818 49 49. SOS семейните спонсори сами избират сумата, която да даряват месечно, като минималната вноска е 10.00 лв. Те имат възможност да решат семействата от кое SOS детско селище да подкрепят – в Трявна или в Дрен.

„Кампанията „Приказка без край“ е нашият апел към всички българи да се ангажират дългосрочно и да помагат на децата от SOS детски селища. За нас е важна не само финансовата подкрепа, но и изграждането на дълготрайни взаимоотношения между децата и спонсорите. Благодаря на всички, защото вашата помощ е безценна. Заедно ние създаваме у децата увереността, че са заобиколени от хора, които мислят за тях“, коментира Пламен Стоянов – национален директор на SOS Детски селища - България.

Приказката и мнението на част от звездите може да чуете в прикачения аудио файл.