Ваня Кастрева: Сигурността в училищата е задължение на цялото общество
Ваня Кастрева: Сигурността в училищата е задължение на цялото общество / снимка: БГНЕС, архив
Ваня Кастрева: Сигурността в училищата е задължение на цялото общество
82832
Ваня Кастрева: Сигурността в училищата е задължение на цялото общество
  • Ваня Кастрева: Сигурността в училищата е задължение на цялото общество

Охраната и сигурността на децата в учебните заведения е задължение на цялото общество. Необходимо е и добро видеонаблюдение.

Това заяви в Сливен заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева.

„За мен е много важно охранителните фирми да са коректни в изпълнението на своите задължения. При възможност видеонаблюдението да е на ниво, което да позволява проследяването на всякакви събития, които биха поставили в риск децата ни", добави тя.

„Сигурността на учебните заведения е основно задължение на местната власт и училищните ръководства. Днешният ден е ден, в който се случват много неща и всички трябва да бъдем с „отворени очи", а децата трябва да се чувстват спокойни и сигурни в класните стаи. Грижата е на всички нас, включително и на родителите, които трябва да са в ролята на добрите възпитатели", коментира още Кастрева.

Заместник - министърът участва в работна среща с началниците на регионалните инспекторати по образование и от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора, на която се разясняват промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Обсъждат се и новите образователни стандарти и програми.