В храмовете започва подписка за изучаването на религия
В храмовете започва подписка за изучаването на религия / netinfo
Подписка в подкрепа на изучаването на религия в училище започват свещениците от Софийската митрополия. Това беше решено на свещеническа конференция, която се проведе в столицата.

В доклада си, посветен на взаимоотношенията между църквата и училището, Знеполският епископ Йоан акцентира върху отрицателните последици от атеистичното възпитание на децата през последните десетилетия.

По изричното настояване на патриарх Максим подписката за изучаването на религия в училище няма да излиза извън църквите, за да не се злоупотребява.

Църквата по всякакъв начин трябва да покаже своето отношение спрямо липсата на вяра сред народа ни, коментира за Дарик отец Ангел Ангелов, предстоятел на храм “Св. София” и добави:

Вместо да виждаме добротата, Христовото учение, виждаме съвсем другото – злото, което властва. Тази арогантност, която е сред подрастващото поколение. Имаше дебати за това как трябва да се процедира оттук нататък, за да устоим тези права. Разбира се, църквата държи на кондиционалното обучение на вярата ни. Подписка ще има в църквите. Тя и сега я има в почти всички църкви. Ние вече ще проявим самоинициативи за издаването на енорийски вестници, които ясно да разкриват нашите задачи, това, което ние държим относно религиозното обучение.