В Брюксел Братя Минкови прославиха България с 55-ти медал
В Брюксел Братя Минкови прославиха България с 55-ти медал / netinfo

Преди броени дни в сърцето на Европа Minkov Brothers Cuvee на изба "Братя Минкови" извоюва поредния Златен медал от авторитетното енологично изложение Concours Mondial de Bruxelles. За петгодишното си присъствие на пазара прочутата винарна спечели най-голямата световна награда, която някога е била присъждана за българско вино - Трофей от лондонското изложение Decanter World Wine Awards.

Наред с уникалното отличие "Братя Минкови" е носител на 55 международни медала, половината от които - златни, сочи европейската статистиката. Престижните отличия носят подписите на изявените енолози Стивън Спюрие, Анджела Мюър, Каралайн Гилби, Отто Гайес, Джовани Жардина и Масимилиано Корино.

Благодарение на "Братя Минкови" българските вина се наредиха измежду най-добрите в цял свят и бяха оценени от енолозите на най-престижните световни конкурси, коментираха британските винени журналисти. Избата е отличена в рамките на френските Chardonnay du Monde, Muscat du Monde и Syrah du Monde, провеждани ежегодно в живописната област Бургундия, както и от парижкото издание на Vinalies International. Първото си отличие получи преди пет години от Concours Mondial de Bruxelles в Брюксел, а по-късно дебютира и на Mundus Vini в легендарния немски град Нойщадт, където по традиция всяка година се окичва със злато.

В Брюксел Братя Минкови прославиха България с 55ти медал
netinfo

Ексклузивни притежатели на най-награждаваните вина от изба "Братя Минкови" станаха членове от ръководството на Дойче Банк, Германия, които в рамките на брюкселското изложение обогатиха с тях личните си енотеки. По време на дегустациите те призоваха сънародниците ни категорично да изберат българските вина за своята трапеза. "Ако искат да излязат от кризата, българите трябва да консумират вина, създадени в българските изби. Днес виждаме, че производители като "Братя Минкови" предлагат напитки на световно ниво, признати в цяла Европа. Колкото повече се продават те на българския пазар, толкова повече работни места ще се откриват, а стандартът на живот в България ще се повишава", препоръчаха немските финансисти. Те цитираха статистиката, според която един работещ в производството издържа между пет и седем заети в администрацията и услугите.

"Производителите на вина и спиртни напитки са едни от най-големите работодатели не само в България, но и по цял свят. Ако потребителите и държавните институции ги подкрепят, икономиката ще се съживи, а доходите на хората ще отбележат значителен ръст", допълниха банковите експерти.