Уникален спектакъл представиха деца с увреден слух в Търговище
Уникален спектакъл представиха деца с увреден слух в Търговище / netinfo

Впечатляващо шоу представиха деца и младежи с увреден слух от СОУ "Св. Иван Рилски" в Търговище. Премиерата на спектакъла "От деца за деца" се състоя на специално оборудваната сцена в актовата зала на училището. С много артистичност и чувство за ритъм младите актьори забавляваха своите гости със скечове, танци и театрални етюди, подготвени с професионализъм, който направи представянето им уникално.

Около 30 са участниците в спектакъла, който включваше разнообразие от жанрове.

Режисьор на спектакъла е актрисата Грета Неделчева, която с много продължителна и упорита работа успя да помогне на децата да овладеят сценичното пространство, да се научат да работят с различни видове кукли, да развият пластиката си и да се превъплътят в героите. Автор на тази амбициозна идея е преподавателят Росица Шайкова.

"Спектакълът е част от проект "От деца за деца" на СОУ "Св.Иван Рилски". Финансиран е от образователното министерство по националната програма "Училището територия на учениците", модул "Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност". Целта ни бе да постигнем рехабилитация и социализация на нашите деца с увреден слух, чрез езика на изкуството. Това е една своеобразна арт-терапия, която успешно подпомага речевата им активност, формира конкретни социални умения и поведение, развива мисленето и въображението им и не на последно място повишава самочувствието им" – коментира след премиерата Росица Шайкова.