Сутрешният блок на Нова се ползва с най-високо доверие сред зрителите
Сутрешният блок на Нова се ползва с най-високо доверие сред зрителите / снимки: Нова телевизия

52% от анкетираните* твърдят, че биха избрали категорично Нова в отговор на въпроса „На кой канал бихте разчитали при възникването на драматични събития в страната?", едва 30% споделят, че биха избрали втората в класацията телевизия

*Според изследване на ГФК България, проведено през март тази година, сутрешният блок на Нова е с най-висок резултат по критерия „достоверно представяне на събитията сред всички сутрешни блокове в страната. 57% от запитаните са посочили „Здравей, България" като място, където новините и актуалните теми и събития се представят по достоверен начин. На второ място участвалите в проучването класират сутрешния блок на bTV с едва 40%.

„Здравей, България" води убедително и по други два критерия - 76% от запитаните твърдят, че сутрешният блок на Нова се занимава с най-горещите и актуални теми в обществото, а 69% посочват, че това е сутрешният блок, в който събитията и новините се представят по професионален начин.

Според проучването от всички сутрешни информационни блокове зрителите имат най-голямо доверие на сутрешния блок на Нова. На въпроса „На кой канал биха разчитали при възникването на драматични събития в страната?" 52% от участвалите в проучването зрители категорично посочват Нова и едва 30% споделят, че биха избрали втората телевизия в класацията bTV.

Сутрешният блок на Нова се ползва с найвисоко доверие сред зрителите
netinfo
Ани Цолова е най-харесваната водеща на сутрешен блок - 84% от участвалите в проучването споделят, че тя им допада като водеща. Тя е следвана от колегата си Виктор Николаев със 78%.

Изследването е проведено от ГФК България през месец март тази година и е представително за зрителите на сутрешни блокове (гледащи поне веднъж седмично) в активна възраст (18-49 години), живеещи в градове с население над 50 хиляди души. Възложител на изследването е Нова. Повече от две трети от участвалите в проучването заявяват, че достоверното представяне на събитията е един от най-важните критерии, по който те избират кой сутрешен блок да гледат. На второ място се нарежда професионализмът на водещите и тяхната компетентност по дискутираните теми. По отношение на съдържанието, запитаните класират сред първите и най-важни критерии приоритетът, който се дава на най-горещите теми в обществото, отколкото забавните и развлекателни такива.