„Стоун Компютърс” учредява стипендия за студенти от Техническия университет
„Стоун Компютърс” учредява стипендия за студенти от Техническия университет / netinfo

Водещата българска IТ компания „Стоун Компютърс” обяви конкурс за стипендии за студенти в Техническия университет.

Инициативата на Стоун е във връзка с 12-ия рожден ден на компанията, който Стоун отбеляза на 30 май 2007 г.

Стипендията ще бъде в размер на 300 лв. месечно за учебната 2007/2008 година и ще се превърне в традиционна за студентите в ТУ.

За кандидатстване за стипендията е необходимо да се подаде апликационен формуляр, с информация за студента и интересите му в сферата на информационните технологии, който може да бъде попълнен в сайта на Стоун Компютърс – www.stone-bg.net/scholarship.

Кандидатите трябва да са студенти бакалавър - трети или четвърти курс, или магистър, редовна и задочна форма на обучение и да имат успех от последната учебна година над 4,00.

Крайният срок за кандидатстване е 30 Юни 2007 г.

Всички кандидати ще бъдат поканени на еднодневен семинар "IBM технологиите – без ограничения" в Демо-центъра на „Стоун компютърс” в рамките на началото на новата учебна година.

Преминалите успешно теста в края на семинара ще получат сертификат, а най-добре представилите се ще бъдат поканени на събеседване за стаж и стипендията на СТОУН КОМПЮТЪРС.

Стипендията е част от програмата на Стоун за подпомагане на българското образование в областта на информационните технологии, която компанията стартира тази година.

Според подписаното споразумение между „Стоун Компютърс” и Катедра "Компютърни системи" на Факултет "Компютърни системи и управление" в ТУ, сътрудничеството предвижда провеждане на регулярни обучения на студентите в Демо центъра на „Стоун”, както и безвъзмездно предоставяне на компютърна техника.