Старицата от Калкута е определен за комедиен хит на сезона
Старицата от Калкута е определен за комедиен хит на сезона / снимка: Дарик - Казанлък

Спектакълът на Театър “199- Валентин Стойчев” – “Старицата от Калкута” получи наградата “Чудомир” в тазгодишното Седмо издание на театралния фестивал “Комедиен хит на сезона”.

Трупата на театъра получава престижната три килограмова статуетка от бронз на Чудомир, изработена от скулптора Велин Дечков заедно с парична премия от 1000 лева.

Тричленно жури, председателствано от театроведката Веселина Гюлова определи наградения спектакъл като: "успешен опит да видим другото лице на комедията".

Награденият спектакъл на Явор Гърдев се играе успешно на две големи театрални сцени в света- театър в Москва поставя пълния текст на Ханох Левинч, който е 90 строфи и е с продължителност от 4 часа, в Париж се играе съкратен вариант от 2часа и половина.

Наградата на публиката, давана за четвърти път в рамките на Чудомировите празници и комедийния фестивал тази година получава авторският спектакъл на Камен Донев, “Възгледите на един учител за народното творчество”. Постановката е на Пловдивския театър.

Спектакълът получава обща сборна оценка на зрителите от “отличен” 5, 94 . Заедно с признанието Камен Донев и екип получават съвременна система за домашно кино.

Втори по зрителски интерес е спектакълът на Театъра на армията “Събота, неделя, понеделник” , трети “Нашенци” на Плевенския театър.

Последното място по зрителски интерес е с оценка 4,21, тя е за отличения от журито спектакъл “Старицата от Калкута”.