Раздават Оскарите, Дарик предава церемонията на живо
Раздават Оскарите, Дарик предава церемонията на живо / netinfo

Най-престижните филмови награди „Оскар” ще бъдат раздадени тази вечер на церемония в „Kodak Theatre” в Лос Анджелис. Дарик радио ще предава на живо нощта на Оскарите от 3 часа през нощта.

Сред фаворитите на Американската киноакадемия са филмите „Няма място за старите кучета” на братята Коен и „Ще се лее кръв” на Пол Томас Андерсън. Те имат по осем номинации за наградите. Номинациите са в един от най-важните категории, сред тях за най-добър филм и режисьор.

Джордж Клуни, Даниел Дей Луис, Джони Деп, Томи Лий Джоунс и Виго Мортенсен се борят за „Оскар” за главна мъжка роля. Предположенията са, че наградата ще отиде при Даниел Дей Луис, който вече има „Златен глобус” за ролята си в „Ще се лее кръв”.

При дамите състезанието е между Кейт Браншет, Джули Кристи, Марион Котийар, Лора Лини и Елън Пейдж. Най-вероятният победител в тази категория е 66-годишната британка Джули Кристи.

Най-добрият филм на годината ще бъде избран измежду „Изкупление”, „Джуно”, „Майкъл Клейтън”, „Няма място за старите кучета” и „Ще се лее кръв”.

Режисьорите, които влизат в битка за „Оскар” са Джулиан Шнабел, Джейсън Рейтман, Тони Гилрой, братята Коен и Пол Томас Андерсън. Предполага се, че битката ще завърши в полза на Джоуел и Итън Коен.

За втора поредна година водещ на церемонията по раздаването на наградите „Оскар” ще бъде Джон Стюарт.