Премиера на спектакъла на Театъра на голия охлюв
Премиера на спектакъла на Театъра на голия охлюв / netinfo
С постановката "Градината" – по "Три сестри" на Чехов, Десислава Шпатова се опитва да възстанови неслучващия се празник в творчеството на руския класик, по думите на режисьорката.

Спектакълът на Театъра на голия охлюв към Нов български университет ще има премиера тази вечер и утре в Театрална работилница "Сфумато". Адаптацията е на Снежина Петрова, визуалната среда – на Алина Михайлова.

"Кръг от млади хора живеят заедно и след една година траур – смърт на бащата, а преди това и на майката – правят опит да се завърнат в живота, в любовта, в празника. Представление за една нощ, в една градина, която събира няколко години. Купонът, след който всичко е различно. Мястото, където е възможно колективното живеене. Празникът, който ни помага да забравим, че сме самотни. Непрестанното усилие да се живее по законите на празника, да сме заедно – да не останем сами – да не сме в реалността, да забравяме, да потискаме, да градим нова, друга реалност и непрестанното неслучване на нашите усилия," казва режисьорката по повод на "Градината".

Театралният сезон 2006/2007 на Театъра на голия охлюв е посветен на 15- годишнината на НБУ. Основен акцент в него е създаването на представления от бивши и сегашни студенти, както и от преподаватели в програма "Театър".