Поредна инициатива на кампанията „Обади се, като стигнеш!”
Поредна инициатива на кампанията „Обади се, като стигнеш!” / netinfo

Над 1000 посетители на избрани клубове в София получиха безплатни тестове „Алкохол контрол” в рамките на кампанията „Обади се, като стигнеш!”. Това стана на поредица акции в Maskara, MOTTO и Back Stage през най-активните за забавления петък и събота вечер.

Така организаторите на „Обади се, като стигнеш!” сложиха началото на сътрудничество с най-модерните столични заведения, в рамките на което специален печат, поставян на клиентските сметки, ще напомня на любителите на нощния живот „Мисли трезво, не карай, след като си пил”.

Mascara, Motto, Back Stage, PR Club, Swinging Hall, „Пиано-бар Smiles” и други застават зад кампанията „Обади се, като стигнеш!” и зад идеята, че можеш да се забавляваш без ограничения, стига това да не застрашава теб или живота на другите. Успешното сътрудничество на организаторите на „Обади се, като стигнеш” и собствениците на заведения ще даде възможност на кампанията да достигне със своето лично послание до една от рисковите групи на участници в движението.

Тестовете „Алкохол контрол” предоставят възможност за персонална проверка дали нивото на алкохол надхвърля допустимите от закона граници за шофиране. Така водачите могат да вземат най-разумното решение - да не сядат зад волана след консумация на алкохол.

Кампанията „Обади се, като стигнеш!” е инициирана от верига бензиностанции ЕКО в партньорство с КАТ. Тя включва практични инициативи, с които се стреми максимално да улесни водачите на пътя и да направи пътуването удоволствие. Чрез личното и емоционално послание „Обади се, като стигнеш!” програмата провокира промяна в поведението на пътя, защото личната отговорност е най-ефективното средство за запазване на човешки живот.

Данните на КАТ показват, че и през 2007 година броят на загиналите по българските пътища отново надхвърли хиляда. За периода януари - декември 2007 година загиналите в пътни инциденти бяха 1004-ма, а ранените - 9797. От началото на тази година до 1 февруари в страната са станали 453 тежки инцидента с 53-ма загинали и 582 ранени. Само за изминалите петък, събота и неделя статистиката сочи: 40 тежки пътни транспортни произшествия, осем загинали и 42-ма тежко ранени.

Агенция Speed-Press