/ ParaKids
Каузата на отбора е да се съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения
ParaKids събра отбор от приятели за подкрепа и участие в Софийския маратон по бягане 2020. Каузата на отбора е да се съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане за деца с двигателни затруднения, които да са свободно достъпни в различни градове в България.

За четвърта поредна година голямата цел на Маратона е да се осигури възможност на деца и младежи с двигателни и ментални затруднения да са част от отбора, да са равнопоставени и щастливи. Заедно с традиционното участие в бягането тази година мисията за Parakids и отбора става още по-голяма. Ще бягат за тези, които не могат, за да съберат средства за закупуване на специализирани колички за бягане, които ще дадат възможност на много деца и младежи с двигателни затруднения да бъдат активни в градската среда.

Колкото повече бегачи се включат, толкова повече средства ще се съберат, за да има такива колички в повече български градове.

Целта на кампанията е закупуване на пет броя колички, които да са достъпни в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас. Стойността на една количка възлиза на 2400 лв., а производителят е българската фирма - Екотрайк БГ. Наличието на такива колички дава възможност на децата с двигателни затруднения и техните семейства да спортуват заедно, начин децата да се чувстват пълноценни и да имат споделено време в активни занимания.  Закупените колички ще се намират на достъпни локации в различните градове, от които всеки желаещ ще може да вземе количка и да я върне на определеното място. Използването на количките ще е напълно безплатно.

Тази година идеята за кампанията идва от двама доброволци - Валентин Стоев и Денис Димитров. Двамата приятели решават да се запишат за участие в Маратона, но желанието им е не да бягат само за себе си, но и за кауза, която припознават и за която ще са полезни. Валентин живее в Лондон и е единственият българин завършил Кралската академия за слово и драма (Royal Central School of Speech & Drama), а днес иска да направи живота на децата в България по-добър. Денис се занимава професионално със спорт от дете, бивш треньор по бокс на най-малките и с изключително отношение към децата и тяхното развитие. Той вярва, че спортът изгражда много ценни качества във всеки подрастващ и трябва да е достъпен за всяко дете. В желанието си да помагат Валентин и Денис се запознават с Даниела и Бояна от Parakids и днес обединяват усилия в намирането на още съмишленици, с които да станат един голям отбор.

Всеки може да подкрепи каузата на ParaKids без значение дали ще бяга или не.

Можете да се присъедините към екипа на ParaKids по време на Софийския маратон по бягане 2020 на дистанцията от 10 км. или да бягате друга дистанция с тениска Run for those who can't.

Ако нямате възможност да бягате може да подкрепите каузата като дарите средства за реализирането и в страницата на ParaКids или с дарение на сметката на клуба: https://parakids.org/sofiyski_maraton
Първа Инвестиционна банка АД
Титуляр: Сдружение Спортен клуб ШАРК
IBAN: BG36FINV91501016892867
Основание: Дарение за кауза "Run for those who can't"

Благодарности на всички, които подкрепят каузата за достъпен спорт! Стани част от отбора на ParaKids!