шеф Манчев
шеф Манчев / NOVA
Андрей Слабаков, Нели Рангелова, Мими Иванова, Гергана Алексиева и Георги Любенов се съревновават в кухнята
Следващата седмица „Черешката на тортата“ гарантира добро настроение, защото е изпълнена с легендарни личности от българската музика, режисура и телевизия.

Кулинарното съревнование започва режисьорът Андрей Слабаков. Мястото на действие е неговият дом, където с помощта на дъщеря си Йоана приготвя свежа салата, няколко предястия, две основни – шпиковано пилешко и сарми, и импровизиран на момента десерт. Гостите са очаровани от менюто с изключение на десерта, който не е съвсем сполучлив. Вечерта преминава в интересни разговори, а персоналните подаръци слагат прекрасен финал.

Черешката на тортата
NOVA

Втора в надпреварата се впуска легендарната певица Нели Рангелова. За своята вечеря тя залага на тематично меню – гозби от нейния роден край Монтана. В кухнята се справя с помощта на готвач неин роднина - шеф Петров. Северозападната вечеря се състои от: домашна питка, разядки, качамак с манатарки, татарски кюфтета от агнешко, а за десерт – скалички с боров мед. Нели обира овациите с отрупаната маса с вкуснотии, както и с разказите за рода, от който произлиза.

Прекрасните изненади също са по тематиката на вечерта, като освен за гостите, домакинята е помислила и за шеф Манчев.

Черешката на тортата
NOVA

В сряда в ролята на домакин влиза прочутата певица Мими Иванова. С много старание тя приготвя богата вечеря. Кани гостите в своя уютен дом, където на трапезата слага – традиционна салата, два вида разядки, две основни – мусака по рецепта на Развигор, и пълнени петлета, а десертът е ябълков щрудел. За завършек на вечерта Мими е замислила трогателна изненада и оригинален спомен за всеки от участниците.

Черешката на тортата
NOVA

Четвъртата претендентка за кулинарна победа е цигуларката Гергана Алексиева. Въпреки непоносимостта на шеф Манчев към авокадото, тя решава да стъпи на тънък лед и да поеме риска, включвайки го в нейната вечеря. Гери прави кулинарно пътешествие, като започва с италианско предястие, стига до шведско основно, а за финал приготвя нейната любима торта от дете по рецепта на майка си. Преди да поднесе десерта, талантливата дама подслажда слуха на гостите с шоколадов музикален сюрприз.

Черешката на тортата
NOVA

Финалът ще сложи журналистът Георги Любенов. Той показва част от своя артистичен дом, но поради малкото пространство решава да покани гостите на друго място. С голямо желание подбира продуктите за вечерята и след това се развихря в кухнята. Менюто включва италиански и турски нотки – салатата е капрезе, но с бурата, предястието – пълнени патладжани с телешко, основното ястие е скалопини, гарнирани със сладък картоф, а десертът – шоколадов мус. Георги споделя някои неща от кухнята на журналистиката, а за завършек впечатлява компанията със завръщане в миналото.

Черешката на тортата
NOVA

Шеф Манчев е поставен пред труден избор, защото трима от участниците ще бъдат с изравнени сили. Какво е финалното решение на кулинарния виртуоз, гледайте в новите епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.