Благой Цицелков
Благой Цицелков / NOVA
За първи път от началото на пандемията у нас – журналист на NOVA прекара три дни като доброволец в Пирогов
От сутрин до здрач в COVID-отделението на Пирогов – така изглеждаше всекидневието на репортера Благой Цицелков през последните няколко дни. Сам, с камера в ръка – той се потопи в живота на отделението с първия регистриран случай на коронавирус у нас и документира ситуации, непоказани в българския ефир досега.

Тежки лекарски решения, препълнени отделения и борба за всяка глътка въздух са само част от ситуациите, които ще бъдат представени тази неделя.

В седмицата, когато COVID-19 отбеляза нов рекорд по брой заболели, в най-голямата спешна болница у нас беше отделен цял един етаж за лечение на заразени медици, а в страната влязоха в сила нови противоепидемични мерки. „Темата на NOVA” ще покаже как изглежда на практика ежедневната битка на лекарите с новата зараза.

Предстоят срещи с медици, които с дни не са напускали болницата, а смените им често надвишават 20 часа. Благой Цицелков ще запознае зрителите и с медицински сестри решили доброволно, с риск за собственото си здраве, да застанат на първа линия редом до лекарите. И не на последно място, думата ще получат пациентите – тези, чиито истории за срещата с новия вирус няма да оставят никого безразличен.

По съвет на лекарите след края на снимките Благой Цицелков превантивно е изолиран от близки, семейство и колеги. Какво още успя да види репортерът на NOVA като доброволец в COVID-отделението на Пирогов, за да направи съпричастни зрителите със сложната ситуация и ежедневната битка на медици и пациенти с вируса?

Гледайте „Опасно близо“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 1 ноември, веднага след централната емисия новини.