Дуранкулак
Дуранкулак / Istock
Специални епизоди на „Черешката на тортата“ ни отвеждат директно в Дивия север на Българското Черноморие – новият дом на „Игри на волята“. Повлиян от духа на най-мащабния риалити формат, кулинарното предаване ще бъде по-екстремно от всякога в следващите две седмици.
Домакини в тези необикновени епизоди на волята и добрия вкус ще бъдат едни от най-колоритните и борбени играчи от последните три сезона на “Игри на волята“.

Първа тази вечер ще готви колоритната Денислава, а в епизода ще видим невероятни кадри от Дуранкулак.
 


Дуранкулак е археологически комплекс, разположен на брега на Черно море в Североизточна България. Той е известен с богатата си история и археологически находки, които датират от Неолита до Средновековието. В близост до Дуранкулак се намира историческият град Калиакра, който също е място на много археологически открития.

Един от най-интересните факти за Дуранкулак е, че там са открити над 30 неолитни гробни хълмове, които са били използвани за погребение на важни личности от този период. В тях са намерени богати погребални дарове, като златни украшения, керамични съдове и оръжия.

Посетителите на Дуранкулак могат да видят множество интересни обекти, сред които са:

Неолитните гробни хълмове - те представляват важна част от историята на региона и са отличен начин да се запознаете с неолитната култура.
 


Музеят на Дуранкулак - той разкрива богатата история на комплекса и представя находките от разкопките.

Калиакра - историческият град с уникални скали и крепост, който предлага възможност за разходка и разглеждане на археологически обекти.

Калиакра
Istock

Плажът на Дуранкулак - с чист пясък и кристално чиста вода, той е идеално място за почивка и релаксация.

Посещението на Дуранкулак е отличен начин да се насладите на красотата на природата и да се запознаете с богатата история на региона.

А какво ще сготви Денислава довечера в "Черешката на тортата" и какво ще ни покаже от този регион - ще видим от 20:00 по NOVA