Националните символи на България ще са във всички класни стаи
Националните символи на България ще са във всички класни стаи / netinfo

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев постави информационно табло със символите на България в най-старото училище в София - 50-то Основно училище “Васил Левски”.

Таблото съдържа информация за българските национални символи - знамето, герба, информация за националния празник 3 март, Конституцията, езика и текста на химна.

Идеята е символите на България да бъдат поставени във всяка класна стая в училищата в страната, за да могат учениците от малки да се запознаят с тях.

„Кампанията е част от нашето разбиране, че в българското училище трябва да бъдат подкрепени всички инициативи, свързани с ритуализацията на училищния живот, с възраждането на българския национален дух и с всички онези символи и ритуали, които карат децата да се чувстват част от по-голяма общност”, каза министър Вълчев.

Той допълни, че Министерството на образованието и науката е разпространило чрез Регионалните инспекторати по образование 43 677 информационни табла за всички класни стаи в училищата в цялата страна.

За 9 май Министерство на образованието и науката възнамерява да подготви подобно информационно табло с базови знания за ЕС.

По време на посещението в училището министър Вълчев разгледа новия физкултурен салон и се срещна с учителите. С тях той обсъди предизвикателствата, които стоят пред министерството: въвеждането на матурите, по-сериозни стъпки за намаляване на броя на децата, които отпадат от училище, санирането на сградите и подобряването на материалните бази.