Маркират се туристически пътеки в планината Беласица
Маркират се туристически пътеки в планината Беласица / netinfo

Започна маркирането на туристически пътеки в Беласица. Това е следващата дейност по проект „Беласица – опазване на биологичното разнообразие” чрез развитие на устойчив туризъм.

Проектът се изпълнява от Българска фондация „Биоразнообразие”, а негови партньори са община Петрич, Туристическо дружество „Калабак” и Пирински туристически форум.

Досега бе подновена маркировката на маршрута село Скрът - вр.Тумба и нов подстъп до билото на планината, който тръгва от село Габрене.

През уикенда предстои маркиране на кратки маршрути в близост до селата от Подгорието. На 29 септември ще се изгради туристическа маркировка в Камена, Яворница, Скрът и Габрене, а в неделя 30 септември – Самуилово, Ключ, Коларово. В маркирането ще участват доброволци от всяко село. Всеки, който иска да се включи може да се обади на телефон 0897/ 78 97 33.

Предстои поставяне на информационни табла в началото и края на маршрута, както и издаването на редица информационни материали – карти на маршрутите, информационни дипляни за тематичните маршрути, пътеводител, серия от пощенски картички, брошура за планината Беласица.

Други новини от Благоевград