Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе уволнен след нулевото равенство със Славия от 7-ия кръг на efbet Лига. Новината съобщи изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев директно в телевизионния ефир след двубоя. 

Стоев не се яви пред телевизионните камери, а на негово място застана Петричев, който обяви новината за уволнението на наставника. "Една неприятна ситуация, но това е решението на ръководството на клуба и собствениците", заяви Петричев. 

Подробности четете на Gong.bg: От какъв треньор има нужда Лудогорец?

Съдията Стефан Апостолов опорочи грозно мача между Лудогорец и Славия, пише Gong.bg. Битката на "Лудогорец Арена" завърши при нулево равенство, но реферът и бригадата му се превърнаха в главните действащи лица и допуснаха куп фрапантни грешки, които повлияха на крайния резултат.

Временно отборът ще бъде воден от досегашния помощник на Стоев - Станислав Генчев, а негов асистент ще е Здравко Здравков. След само няколко дни Лудогорец излиза в ключов двубой срещу словенския Марибор в плейофен мач реванш от Лига Европа след 0:0 в първия мач в Разград.

„Лудогорец“ не намери път към вратата на „Марибор“

Големият печеливш от тази развръзка на мача се оказа Левски, който остана на върха на класирането в навечерието на дербито с ЦСКА следващия кръг.