Лекарства срещу грипа - на кооперативния пазар
Лекарства срещу грипа - на кооперативния пазар / DarikNews
Лекарства срещу грипа - на кооперативния пазар
23711
Лекарства срещу грипа - на кооперативния пазар
  • Лекарства срещу грипа - на кооперативния пазар

Кооперативният пазар във Велико Търново предлага лекарства срещу грип. Невероятно - но факт!

От това се възползват голяма част от великотърновци, които вместо да харчат пари за скъпи антивирусни лекарства и ваксини в аптеките, предпочитат да си купят килограм ябълки, връзка праз лук, чесън или буркан домашен билков мед. Най-ефикасни срещу грип и простудни заболявания обаче са консервираните люти чушки. По това време на годината те се харчат като топъл хляб. На пазара може да си купите бурканче за 2,50 лв. Продават се и насипно направо от бидона, като 500 грама от антигрипното народно лекарство струва 2 лева.

Плодовете и медът са много добри профилактични средства, смята производител от Дряново. 51-годишният Йордан Ангелов продава на великотърновския пазар ябълки, круши, цвекло и праз. Самият той се лекува профилактично с мед и ракийка.

Йорданка Костадинова - баба Данче, която също е сред дългогодишните търговци на пазара, пък препоръчва лютата чушка като най-добрия лек срещу грип. 72-годишната жена предлага бурканчета с чушлета, ябълки - домашно производство и липов чай, за който казва, че е вълшебен и държи болестите надалеч.

Какви народни лекарства срещу грип предлагат търговците - чуйте в прикачения звуков файл.