Ламбо се предложи за модел на Станишев
Ламбо се предложи за модел на Станишев / снимка: БГНЕС

Министърът на културата Стефан Данаилов предложи на премиера да му бъде модел и Станишев да се пробва да го нарисува. Това се случи по време на откриването на новата сграда на училището за приложни изкуства „Свети Лука" на столичния булевард „Сливница". Докато разглеждаше кабинета по изобразително изкуство, министър-председателят си призна, че и той обича да рисува по време на заседания.

Училището за приложни изкуства „Свети Лука" очаква новата си сграда от години. Министерство на културата е вложило в обновяването й близо 4 милиона лева. Най-доволни от по-добрите условия са учениците.

Славина: Има много пространство в новата сграда. Обстановката е хубава, чисто е и е спокойно. Като вляза и вече искам да започна да рисувам.

Антония: Много е приятно в новата сграда. За мен е някак вдъхновяващо.

Директорът на училището Лилия Балева също не можа да скрие удовлетворението си от факта, че най-после децата ще учат приложни изкуства в по-добри условия.

Лилия Балева: От 30 години чакам този миг. Толкова съм щастлива, че това училище най-после влезе в новия си дом.

Стефан Данаилов: „Това училище е на много престижно място. Нашите деца имат възможност да учат на близо 6000 кв.м. разгъната площ. Надявам, се да има и още деца, които да искат да учат тук".

От сградата на училището за приложни изкуства на столичния булевард „Сливница" премиерът Станишев си тръгна с един подарък и една оферта. Подаръкът е негов портрет, направен от ученичката Силвия Благоева, а офертата е за курс по рисуване.

Силвия Благоева: Вчера ми хрумна идеята да го нарисувам. Като му дадох портрета и той се засмя. Каза, че знае от коя снимка точно съм го рисувала.