Месеци, след като са разделени и изоставени от биологичните си родители, две братчета отново са заедно. Събира ги приемно семейство от берковското село Котеновци, което им дава подкрепа и покрив над главата, разказва Нова телевизия.

Те са изоставени от майка си и с баща, които не искат да се грижат за тях. Оставени са на грижите на баба си. След като тя се разболява обаче, по-голямото братче изцяло започва да се грижи за по-малкото.

Едото дете е на 11, а другото - почти на 4 години. След като остават сами, съдбата ги разделя. Голямото момче е настанено в дом, а по-малкото отива в приемно семейство.

11-годишното момче толкова тъгувало за братчето си, че почти не се хранело и отслабнало много. Приемната майка на по-малкото дете разбрала за състоянието на брат му и решила да вземе и него в дома си.
Така в началото на септември, след шест месечна раздяла, двете момчета отново са заедно. Днес децата са щастливи, ходят на училище и детска градина. А приемната им майка се надява да ги научи да бъдат добри и трудолюбиви.

Източник: Novanews.bg