/ NOVA
Двубоят ще бъде излъчен на 7 декември от 22:00 ч. по DIEMA SPORT 2
Грандиозната боксова среща между Антъни Джошуа и Анди Руис – младши очаква зрителите след броени дни в ефира на DIEMA SPORT 2. Мачът ще се състои на 7 декември в Дирия, Саудитска Арабия и може да бъде проследен от 22:00 ч. чрез канала от пакета DIEMA XTRA , както и на абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA. Двубоят ще бъде придружен от студийна програма непосредствено преди излизането на ринга на двамата боксьори и веднага след вдигането на ръката на победителя.

Мисията на Антъни Джошуа да обедини всички пояси в тежка категория претърпя неочакван крах. Британецът не просто не достигна до спор с Дионтей Уайлдър, за да прибави колана на WBC към своите, но отстъпи и трите си пред тотален аутсайдер. Анди Руис-младши замени уличения в употреба на забранени стимуланти Джарел Милър в претендентския ъгъл и без почти никаква подготовка нокаутира страшилището от Уотфорд в 7-мия рунд в Ню Йорк на 1 юни. Така подценяваният заради външния си вид мексиканец се превърна в единствения световен шампион в тежка категория от северноамериканската страна и в първия, надвивал Джошуа.

Развръзката може да се окаже определяща за кариерите не на двама, а на трима боксьори. Нов триумф за настоящия световен първенец на IBF, WBA, WBO и IBO би го утвърдил сред големите имена в категорията и би изтрил всякакви съмнения относно случайност в победата му в САЩ.

Антъни Джошуа рискува да бъде изтласкан далеч в периферията на най-желаните за промотиране имена, затова успех за него е безценен в името на възвръщането на самочувствие, увереност, реноме и титли. За целта британецът разкри, че е работил здраво върху промяна на подготовката и стила си, тъй като с едни и същи методи е обречен на идентични резултати.

Предстоящият реванш ще бъде от голямо значение и за най-добрия български боксьор Кубрат Пулев, тъй като той е задължителен претендент на IBF и би следвало да се изправи срещу победителя до края на май 2020.

Не пропускайте да проследите развръзката на 7 декември от 22:00 ч. пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.