/ netinfo
Зрителите ще имат възможността да видят въздействащата история за българската воевода Румена от 12 до 14 декември в 21.00 ч.
След силния си кино дебют в началото на годината, гледан от над 90 000 зрители на голям екран, предстои телевизионната премиера на българската лента „Воевода”. В три последователни вечери, от 12 до 14 декември, в 21.00 ч. зрителите на NOVA ще имат възможността да видят хитовата продукция във вариант на минисериал. NOVA е първата телевизия в България, която получава телевизионни права за излъчването на българския филм “Воевода” на малък екран.

Воевода
netinfo

"Румена е доста луда, доста дива жена. Има много любопитни спомени на очевидци за нея. Явно е била извън нормите, извън това, което се е считало за стандартно за жените поне в онова време”, коментира Зорница София, която освен режисьор на филма е и в главната роля на Румена Воевода. Филмът е вълнуващ разказ за един човек притиснат в ъгъла, който прави тежки избори. Румена жертва личното, жертва майчинството си, заради голямото и за да защити другите, с което буди възхищение. Ролята на малкото момиче изпълнява дъщерята на Зорница София - Ники-Амрита. Валери Йорданов е в ролята на Стоян ковача, друго главно действащо лице и байрактар в четата на Румена Воевода, а в ролята на Амит Ага е Горан Гънчев. Сред имената на актьорите, които са част от филма, ще видим още Владимир Зомбори, Алек Алексиев, Леарт Докле и Димитър Селенски, който след броени дни тръгва с филма на турне в Амстердам и Брюксел.

Лентата е създадена по спомени на очевидци и разказа "Румена войвода" от класика Николай Хайтов, който разкрива истинската история на Румена - майка, принудена да остави дете и дом и да се наложи в суровия мъжки свят на 19 век. Тя предвожда чета и налага свое правосъдие в завладяната от Османската империя България. Подготовката на зрелищната продукция от зародиша на идеята за филм до момента на неговата поява в киносалоните отнема на режисьора Зорница София 7 години.

Воевода
netinfo

Филмът “Воевода” имаше премиери на два А категория фестивала -  Световна премиера на Международния филмов фестивал в Шанхай и Европейска премиера - на Международния филмов фестивал в Москва.

С минисериала „Воевода”, създаден по кино лентата, NOVA за пореден път затвърждава подкрепата си за качествените български кино продукции и сериали, предоставяйки възможността на зрителите да се насладят на завладяващата история на Румена Воевода в същата година на голямата премиера на филма в кината.

Не пропускайте премиерния за българския ефир филм “Воевода” –– от 12 декември в 21.00 само по NOVA.