Емилия и Жорж Башур проговарят след голямата трагедия в „Събуди се“

Емилия и Жорж Башур
Емилия и Жорж Башур / NOVA
Певицата Емилия и съпругът й Жорж Башур за първи път застават заедно в телевизионно интервю след голямата трагедия, която беляза живота им преди 4 месеца. Тогава те претърпяха тежка катастрофа, в която загина 19-годишният син на Жорж Башур. Любовта ли е причината да оцелеят след всички спекулации около инцидента – ексклузивно ще научат зрителите на „Събуди се“ в неделя. Мариян Станков-Мон Дьо гостува в техния дом, за да проведе най-трудното си интервю досега. Той признава, че не е било лесно да убеди Емилия и Жорж да приемат най-честния разговор – този за смъртта и любовта.

Ива Софиянска-Божкова продължава да представя най-близките до известните личности. В събота тя ще говори с един от малкото театрални продуценти у нас Кирил Кирилов - човекът, който застава до Стоянка Мутафова, Мариус Куркински и Виктор Калев във всички творчески провокации. Кирил ще повдигне завесата към взискателния им характер, но и към лекотата, с която общуват.

В рубриката „Да хванеш гората“ Галя Щърбева ни отвежда в с. Гостилица, за да запознае зрителите на NOVA с Юрген – германски гражданин, открил магията на българската провинция. Висококвалифицираният инженер сменя приоритетите си в България и от две години организира еко фестивал, събирайки съмишленици от цял свят. Освен с промотирането на природосъобразния начин на живот, Юрген реновира стари къщи и се занимава със земеделие.

На 29 септември Миролюба Бенатова представя: Тайните на Бети – момичето, което рисува бельо. Тя е на 27 години, завършила е Художествената академия с профил „Мода“ и доказва, че когато имаш желание, има начин изкуството да бъде печеливш бизнес.

Раждаемостта е във фокуса на последния епизод от поредицата за демографската криза в България. В неделното издание на „Събуди се“ Мария Йотова и географът доц. Георги Бърдаров ще опровергаят мита за ниската раждаемост: нацията ни се топи най-вече от напускането на младите. Съществено влияние оказва и фактът, че двойките с репродуктивни проблеми у нас са над 150 000. А в Европа това вече придобива размери на пандемия. В „Къси разкази“ застават няколко семейства с трудни за споделяне истории от най-личния си свят.

Този уикенд Краси Боев ще ни срещне със Севар Иванов - актьорът, получил шанса едва 25-годишен да се превъплъти в образа на Левски.

В следващите два уикенда зрителите на NOVA ще се събуждат в компанията на Марина Цекова. Титулярният водещ Мира Иванова ще се завърне в ефира на предаването на 13 октомври.

Гледайте „Събуди се“ в събота и неделя от 8:00 часа по NOVA.