„Ем Джи 05 с двукратен ръст на приходите от транспортни услуги
„Ем Джи 05 с двукратен ръст на приходите от транспортни услуги / netinfo

20 нови работни места открива компанията до края на годината

За трета поредна година „Ем Джи 05" бележи ръст на приходите от транспортни услуги - 1.2 пъти за 2015 г. спрямо 2014 г., 1.7 пъти за 2014 г. спрямо 2013 г., и 2.2 пъти за 2013 г. спрямо 2012 г. Авторитетна бизнес класация поставя фирмата на второ място сред най-бързо развиващите се компании в транспортния бранш у нас.

"Ем Джи 05" е семейна фирма. Специализира в хладилни превози на хранителни стоки (т.нар."температурен транспорт") извън България, на територията на Европейския съюз. Работи основно в Германия и Италия. Избрана е сред множество други фирми да превозва почти цялото сезонно производство на ябълки в Северна Италия. Българската фирма транспортира и продуктите на най-големия европейски производител на концентрати за мляко и мармалад, както и хранителни изделия на един от лидерите в бранша с 15 000 магазина в 12 европейски страни.

Компанията започва своята дейност през 2011 г., когато пазарът на международни превози излиза от кризата. Основателят Марин Желев, с над 20 години опит като представител на BMW за Пловдив и региона, разбира, че има сериозно търсене на камиони в Европа. Заедно с единия от синовете си решават да навлязат в сектора. Първите си стъпки правят според препоръките на консултантска фирма от Германия. Началото е с два камиона „на старо" и петима служители.

Една година след старта „Ем Джи 05" въвежда различна схема на работа - започва да наема нови влекачи и ремаркета от други транспортни фирми. Именно на този новаторски модел се дължи успехът на компанията, която днес работи с над 50 камиони и ремаркета, и с повече от 80 служители.

Целите, които си поставят в началото, са същите, които имат и днес - да постигат все по-високо качество на услугата и клиентите да са максимално удовлетворени.

Схемата на наемане на камиони в гаранция отваря много нови възможности за компанията и я прави по-гъвкава. Тя позволява спазване на сроковете на доставка, което за превоза на храни e най-важното, добро планиране и бърза реакция. Когато има нови договори, веднага се осигуряват нови превозни средства и допълнителна работа. До 48 часа след сключване на договор за нова дейност, шофьорът тръгва на път. Фирмата е готова да поеме всякакви предизвикателства от партньори, като изпълнят 100 процента техните специфични изисквания.

За „Ем Джи 05" влекачите и ремаркетата са само средства за работа и те нямат интерес да ги притежават. Смятат, че това е единственият начин да не пропускаш пазарни възможности, да се съсредоточиш върху развитието на бизнеса, вместо да търсиш работа на собствени камиони и да робуваш на техниката.

Схемата на наемането не е много популярна у нас. „Ем Джи 05" работи изцяло извън България. Според компанията е невъзможно в страната 50 композиции да бъдат плътно запълнени през цялото време, докато пазарът в Европа предлага много повече възможности.

Партньори на фирмата в наемането на камионите е „ПИМК" и местният дилър на Scania „АГРИ-М". След като изтече гаранцията (след не повече от 3 години), камионите се връщат и се вземат нови. Това осигурява безпроблемно сервизно обслужване из цяла Европа. Тъй като и гумите също са под наем (от Pirelli), сервизите идват на място и дори не се налага да се правят отклонения от курса. Така графикът стриктно се спазва, няма нежелани престои и се улеснява работата на шофьорите.

20 нови работни места планира да открие „Ем Джи 05" до края на 2016 г. Стартовата заплата на шофьор е 3200 лева, като до третата година може да достигне 4100 лева. След третия месец се изплащат и бонуси. Всеки шофьор преминава фирмено обучение през отделите, с които ще работи. Получава и облекло за всеки сезон. Диспечерите ръководят процеса денонощно.

През 2015 г. компанията дари на „Българската Коледа" 10 хиляди лева, което я постави на 9-то място сред 20-те най-големи фирми-дарители на благотворителната инициатива.

Повече информация за новите работни места - от отдел „Човешки ресурси" на телефони (032) 398 388 или (0892) 293 809.