Двойник на Жерард Депардийо живее в българско село
Двойник на Жерард Депардийо живее в българско село / Деляна Бобева

Двойник на френския актьор с руски паспорт Жерард Депардийо живее в павелбанското село Турия. Откритието не е ново за жителите на китното Чудомирово селце, които познават съселянина си Иван Събчев именно като местния Жерар Депардийо.

Светът обаче научи за неговото съществуване чрез картини от една изложба, с романтичното име "Турийска рапсодия". Тя е дело на талантлива казанлъчанка, избрала Франция за своя втора родина преди много години - скулпторката с любов към рисуването Мая Енева от Нант, Франция.

Турийският двойник на великия френски актьор, изиграл близо 100 роли в киното, е герой в запомнящ се брой картини на художничката от Казанлък и Нант, с която го свързва освен комшулук и добро приятелство от години.

Двойникът на носителя на "Златен глобус" е роден на 22 май 1966 година. И също като оригинала има две дъщери, с уговорката, че имат една и съща майка.

По диплом Иван Събчев е стругаро-фрезист. Живее в малка, спретната къщурка в края на Турия, в която къта и любим спомен от неговия дядо - старо колело, произведено в някогашния завод "Балкан" - Ловеч.

Учител в руско село е същински двойник на Путин (ВИДЕО)

За да бъде приликата пълна, турийският Жерард Депардийо го докарва и на маниер, има си и собствен смокинг, който обаче все още не е обличал. Чака златни времена и червен килим за него, макар приятелка да го навивала да скочи в официалния дрескод и очи в очи да се запознае с френския Жерард, докато снимал в село Калояново преди 3 години.

„Мислех да отида, ама нали филмът бил за пътник, с трабант и прасе, реших, че „ близнакът" ще е зает, та не посмях да преча", казва сега Иван.

Иван Събчев уточнява, че има голямо сърце, макар най-добрите вече да са заети. Има и конкретна опция за близкото бъдеще: да пише писмо на първия човек в Русия Владимир Путин, с молба за руски паспорт. Крайно време било „двете капки вода" да се съберат.

Други новини от Стара Загора