Екатерина и Йоанна имат тайна задача да крият кръвната си връзка от останалите участници
Неочакван обрат и разтърсващи емоции във втория сезон на „Игри на волята“ изненадаха зрителите на най-екстремното предаване – две сестри се борят за победа в две различни племена. Йога и ски инструкторът Екатерина от племето на Рибарите и студентката в престижния университет „Йейл“ Йоанна от Ловците са израснали заедно, но пътищата им се разделят, белязани от различията помежду им.

Йоанна е отговорна, подредена и с ясен план за бъдещето си, а сестра ѝ Екатерина е нейната пълна противоположност – артистична, хаотична и импулсивна. Двете имат коренно различни характери, гонят различни цели и живеят на различни континенти. Йоанна и Екатерина са принудени от обстоятелствата да се съревновават в живота, а отскоро и в „Игри на волята“. И двете смятат, че в екстремното предаване имат уникалния шанс да възстановят отношенията си. Това обаче трябва да се случи тайно, без нито един от останалите участници да заподозре за техните намерения.

Още по време на номинационната битка Йоанна ще има шанса да даде храна на сестра си, които предварително е взела от Стопанството без знанието на останалите участници. Ще се справи ли с трудната задача да осигури прехрана за Екатерина? Ще се бъде ли участието на двете амазонки с обща съдба предимство или ще се превърне в истинско изпитание?

Преди териториалната битка племената избраха своите капитани като в лидер на Ловците се превърна Тодор, при Рибарите единодушната подкрепа на съотборниците си получи Иван, а водач на Жътварите в новата седмица ще бъде Вайс. Жътвари и Рибари обнадеждени и готови за битка, с победата в която ще могат да си осигурят по-добър живот в следващата седмица. Целта на Ловците беше да запазят мястото си в Резиденцията.

Финалната цел в многокомпонентното изпитание беше нареждането на пъзел, частите за който се намират разпръснати в сандъци по трасето. Различни хора извършиха различни подвизи – от гребане до понтон на кану, сглобяване на каруца, копаене в пясъка и точно хвърляне на два пръстена по мишени. Жътварите се справиха най-добре със задачата и ще живеят в Резиденцията, Ловците отиват в Стопанството, а надеждите на Рибарите бяха разбити, защото отново им се налага да оцеляват край Дивата река със сломен дух.

Гледайте най-мащабния риалити формат у нас – „Игри на волята“, всеки понеделник от 20:00 ч., а от вторник до петък в 21:00 ч. по NOVA. Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.