Ден на отворените врати във Военна академия в София
Ден на отворените врати във Военна академия в София / снимка: БГНЕС, архив

Военна академия в София ще проведе Ден на отворените врати днес от 10.00 до 16.00 ч. Началникът на Военна академия „Г.С. Раковски” комодор Димитър Ангелов  заяви, че посетителите на академията ще имат възможността да се запознаят с най-модерните технологии и методи на преподаване в учебното заведение.

„Това стана вече традиция, трета година поред през летните месеци всеки месец да има по един ден на отворени врати, в който нашите кандидат-студенти могат да се запознаят с академията, с гражданите, които желаят, могат да посетят Военна академия и да се запознаят с богатството, което има в нея. Основната цел е студентите да бъдат запознати в възможностите, които даваме, да им бъдат разяснени специалностите, плановете за обучение, програмите, които се обучават. Ще бъдат посрещани всички желаещи, ще могат да погледнат нашите симулатори, нашите кабинети. Ще погледнат библиотеката ни, която е изключително богата”, разказа пред Дарик комодор Димитър Ангелов.

Във Военна академия „Г.С. Раковски” се провеждат и културни събития, като едно от най-посещаваните е „Опера в парка”, което ще започне на 4 юли.