Декември е най-популярният месец за секс и забременяване
Декември е най-популярният месец за секс и забременяване / Thinkstock/Getty Images

Днешният петък е денят, в който ще бъдат заченати повече бебета, отколкото през който и да е друг ден от годината, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията производител на витамините "Центрум".

На днешния ден много двойки ще се разнежат, резултатът от което ще се появи след девет месеца. Партньорите са настроени за забавления, без все още да са погълнати от цялата суета и напрежение на Коледа. В студеното време освен това хората прекарват повече време у дома и едно от най-логичните занимания да запълват времето си е да се отдадат на интимност.

Скоро сексът няма да служи за правене на деца

Като цяло според статистиката декември е най-популярният месец за секс и забременяване. През последния месец от годината се зачеват девет процента от всички бебета. Специалистите обясняват, че зимата е по-плодовит сезон от лятото, защото при по-студени температури качеството на семенната течност е по-добро.

Авторите на доклада обаче са установили, че много жени не приемат необходимите витамини, подпомагащи зачеването и бременността. Още по-тревожно е, че 70 процента от бъдещите майки не успяват да си набавят препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци дневно.

Родените през лятото са по-здрави

"По това време на годината, когато процентите на зачеване се повишават рязко, потенциалните бъдещи майки често се отдават на нездравословни храни и алкохол, когато в действителност трябва да наблягат на набавянето на ценни хранителни вещества", казва здравният експерт д-р Сара Шенкер.

Източник: БТА