Дефисто за първи път на сцена с Андерсенови приказки
Дефисто за първи път на сцена с Андерсенови приказки / www.defisto.com

Детската филмова студия "Дефисто" се представя за първи път пред публика със спектакъла "Андерсенови приказки" на режисьора Димитър Еленов. В продукцията участват над 40 деца от цялата страна на възраст между 9 и 17 години.

"Дефисто" за първи път на сцена с Андерсенови приказки
netinfo

Първите изяви на учениците на сцена идват година след създаването на "Дефисто" по инициатива на "Ню Бояна Филмс". През тази една година от Димитър Еленов младите таланти научиха много за тънкостите на актьорската професия, за спецификата на работата в киното, телевизията и театъра.

Каскадите са организирани от доцент Асен Асенов, когото в гилдията наричат Майстора. Той е основният треньор при работа с холивудските звезди при всяко тяхно идване в "Ню Бояна Филмс". Танците са дело на хореографа Христо Андонов.

Премиерите на "Андерсенови приказки" с начален час 18:00 се реализират със сътрудничеството на Столичния общински културен институт "Искър". След първата премиера на 16 януари, втората премиерна дата е на 23 януари, когато гост ще бъде и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

След обучението през изминалата година, седем от учениците на Димитър Еленов от студия "Дефисто" участваха и в масовите сцени на "Непобедимите 2". Тинейджърите се снимаха в част от общите сцени на продукцията. Неописуема е еуфорията им, че са били на един терен със световно известните екшън герои Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Чък Норис и Джейсън Стейтъм.

"Дефисто" за първи път на сцена с Андерсенови приказки
netinfo