Дефисто отново на сцена с Приказки за малки и големи
Дефисто отново на сцена с Приказки за малки и големи / www.defisto.com

Детска филмова студия "Дефисто" ще представи за втори път спектакъла "Приказки за малки и големи" по Андерсен на 23 януари на сцената на Столичния общински културен институт "Искър". На събитието, което започва в 18:00, ще присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В спектакъла на режисьора Димитър Еленов участват над 40 деца от цялата страна на възраст между 9 и 14 години. За репетициите и спектаклите някои от тях пътуват от Шумен, Ловеч, Перник, Пловдив.

Дефисто отново на сцена с "Приказки за малки и големи"
netinfo

Първата премиера на "Приказки за малки и големи" на 16 януари премина при препълнен салон и нестихващи аплодисменти. Присъстваха бивши ученици на режисьора Димитър Еленов от Детската студия в Народния театър. Една от тях - Християна Стоименова, която участва в сериала "Хотел България" - и до днес продължава уроците в "Дефисто". Тази година тя се готви за кандидатстване в НАТФИЗ.

През април предстои премиера на голямата група на "Дефисто". Тогава участниците в групата, които са на възраст от 14 до 18 години, ще представят мюзикъла "Уестсайтска история".

Дефисто отново на сцена с "Приказки за малки и големи"
netinfo