/ NOVA
Как изглеждат съвременните млади фермери, вижте тази неделя, след централната емисия Новини
Тази неделя в „Темата на NOVA” репортерът Наталия Герджикова и операторът Севдалин Шилигаров разказват истински и вдъхновяващи истории за избора как да живееш. Героите в нея са завършили висшисти, но въпреки това решават да се развиват на село и разчупват стереотипа за това, че само необразованите хора се занимават със земеделие. И тримата са от поколението на 20-годишните и са млади фермери.

Цветелина от Горна Липница се занимава с отглеждането на биволи. Aнтон се връща от Швейцария, за да създаде уникална високотехнологична оранжерия близо до Сандански, а Петя решава да се прибере от Англия, за да помага в семейната ферма в Източните Родопи.

фермер
NOVA

Те не се страхуват от труд и са стъпили здраво на земята. Наясно са със себе си и мечтите си, наясно са и с препятствията, които стоят пред тях като млади хора в малко населено място, занимаващи се със земеделие и животновъдство. Тримата ни герои тази седмица си приличат – и по дух и по нагласа към света… Неслучайно всички ценят семейството и свободата, която само близостта с природата може да ти даде. Дали ще има обаче кой да ги последва?

фермер
NOVA

Гледайте “Да намериш себе си“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 7 юли, веднага централната емисия новини.